26 Ekim 2016 Çarşamba

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD)-Haber Yılmaz Parlar

TAYSAD YIL SONU ÖNGÖRÜLERİ

1 milyon 430 – 1 milyon 500 adet araç Üretimi, 970 bin – 1 milyon adet Satış, 22,8 – 23 Milyar USD Toplam İhracat, 9,1 milyar USD Tedarik Sanayi İhracatı

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) 25 Elim 2016 Salı günü Avantgarde Hotel’de basın toplantısı gerçekleştirdi.


Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) yönetim kurul Başkanı Alper Kanca, Toplantıda Tedarik Sanayisinin güncel durumunu değerlendi.
Kanca, “Tedarik Sanayi’nde 2010-2015 yılları arasında ihracatımız, TÜİK verilerine göre 2 milyar doların üzerinde artış göstererek, yıl sonunda 8 milyar 626 milyon dolara ulaştı. 2016’nın Ocak-Ağustos dönemine baktığımızda ise rakamın yaklaşık 6 milyar dolar seviyesine ulaştığını görüyoruz Kilogram bazında ihracat miktarını incelediğimizde 2010-2015 yılları arasında yaklaşık yüzde 41 artışla 1 milyon 613 bin tona ulaştığımızı gururla söyleyebilirim. Yine 2016’nın ilk 8 aylık döneminde de 1 milyon 107 bin 500 ton ihracat gerçekleştirerek üretimimizdeki ve ihracatımızdaki bu başarı ile sektörümüzün parite kaynaklı kaybını telafi etmiş olduk. Bu rakamın yıl sonuna kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin tonu bulacağını öngörüyoruz” şeklinde bilgiler verdi.

TÜRKİYE ALGI ÇALIŞMALARI;  
18 Temmuz 2016 tarihindeTAYSAD İletişim Komitesi kuruldu. Duyurular hazırlanarak üyelerimiz, paydaşlarımız ve muhataplarımız ile paylaşıldı. 14 Eylül 2016 tarihinde, Automechanika Frankfurt Fuarında TAYSAD Basın Toplantısı Düzenlendi.
Almanya Basın Toplantısına  Katılımcılar; TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, YK Üyesi Hayri Kaya, Başkan Yardımcısı Perihan İnci, ISPAT Almanya Temsilcisi Ole Von Beust (Hamburg eski Belediye Başkanı). Yabancı Muhataplarımız ve Ana Sanayi Kuruluşları ile temas edildi. 30 Ağustos 2016 tarihinde Japonya’da otomotiv yöneticileri ziyaret edildi. 5 Ekim 2016 tarihinde PSA Satınalma Direktörleri ile TAYSAD’da toplantı yapıldı. 13 Ekim 2016 tarihinde  Renault-Nissan Global Satınalma Direktörü ile TAYSAD’da  toplantı yapıldı.Bilgileri paylaşen Kanca, 
Yurtdışında daha fazla Basın Toplantısı yapılması, Sektör temsilcilerine Bilgilendirme Bültenleri gönderilmesi, Yurtdışı Otomotiv Üst Düzey Yöneticilerinin Türkiye’ye getirilmesi, Türk otomotiv sektörüne yönelik Tanıtım Kampanyası yürütülmesi,
Yurtdışı STK’larda daha fazla Türk iş insanının görev alması, şeklinde yapılması gerekenleri açıkladı.

Torino’da yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda, TAYSAD Başkanı Alper Kanca, Avrupa Dövmeciler Birliği EUROFORGE’un başkanı seçilmişti.
Alper Kanca başkanlık hakkında;“Dövme sektöründe Avrupa’daki tek federasyon olan EUROFORGE’a seçilen ilk Türk Başkan olmanın gururunu tüm TAYSAD camiası olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bir Türk sanayicisinin ilk defa bu derece üst bir göreve getirilmiş olması, Türk sanayicilerin Avrupa’da itibar ve kabul gördüğünün bir göstergesi. Bu görev ile birlikte hedeflediğimiz doğru Türkiye algısı için sergilediğimiz çabalar daha da anlam kazandı. Artık yolumuza daha da şevkle devam edeceğiz” dedi.

Otomotiv Mühendisliği Konferansı
Türk Otomotiv Sanayi STK’ları OIB, OSD, OTEP ve TAYSAD’ın işbirliği ile düzenlenen, otomotivin yarınının tartışılacağı 3–4 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek IAEC konferansta Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı’na Türkiye ev sahipliği yapacak. Otomotiv Sektöründe görev alan mühendislerin değil, dünya çapında tüm otomotiv mühendisleri için de önemli ve saygın bir etkinlik olacak.; “Otomotivde Hafifleştirme”, “Otomotiv Mühendisliği Eğitimi” ve “Otomotiv Sanayiinde Kariyer” başlıklarını kapsayacak konular tartışılacak”
Amerikan Otomotiv Mühendisleri Derneği’nin (Amerikan Society of Automotive Engineers - SAE International) de destek verdiği ve sektörün gelişimine hayati katkılar sağlaması beklenen konferansa, ana sanayi başta olmak üzere tedarik sanayisinden dünya otomotiv devlerinin Ar-Ge ve ürün geliştirmeden sorumlu mühendisleri, akademisyenler, öğrenciler gibi geniş yelpazede katılımcının ilgi göstermesi bekleniyor.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder