28 Şubat 2022 Pazartesi

Anne ve Çocuk Sağlıklı Beslenme Eğitimi-Yılmaz Parlar

  Çocukların Beslenmesı Sağlığın Anahtarıdır

Sadece Beslenme Değil Akılcı Beslenmesi Önemlidir.

Çocuk beslenmesi neden önemlidir?

Beslenme her yaşta önemlidir. Çocukların sağlıklı ve güçlü kalması, sağlıklı ve güçlü büyümesi için uygun besinlere ihtiyacı vardır. Çocuklar için beslenme, çocukların yaşamı boyunca uygulayabileceği sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgisi için bir temel oluşturmaya da yardımcı olan eğitimdir. 



Bu Bağlamda, Güvenilir Ürün Platformu ve Bee’o Propolis iş birliği ile Başakşehir Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde halka açık olarak “Anne ve Çocuk Sağlıklı Beslenme Eğitimine” devam edildi.


Güvenilir Ürün Platformu ve Bee’o Propolis, Misyonlarına bu hizmetide ekleyerek sağlıklı toplum yaratma yolculuğuna devam ediyorlar. 



Düzenlenen eğitim toplantısı Moderatörlüğünü üstlenen Güvenilir Ürün Platformu sekreteri Elif Aşlamacı Attepe’nin, konu ve tema hakkında bilgilendirici kısa konuşmasından sonra açılış konuşmasını, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı ve YAPDER Başkanı Celal Toprak gerçekleştirdi. 


Bee'o Propolis'in Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Akademisyen  Doç. Dr. Engin Celep tarafından beslenmenin doğru bilgileri paylaşıldı.



Çocukların hangi besinlere ihtiyacı var 

Özetle aktarılan bilgiler; Farklı yiyecekler farklı besinler sağlamaktadır. Bu nedenle çocuklar çok çeşitli meyve ve sebzeleri tüketmelidir. Doğru beslenme nasıl olmalı anlatıldı.  

Çocuğun vücudunun gelişimini ve sağlığını sürekli olarak etkileyen birçok farklı faktör arasında en önemli rol beslenmeye aittir. 

Erken çocukluk döneminde beslenmenin doğası iz bırakır ve sadece çocukluk ve ergenlik döneminde değil, aynı zamanda yetişkinlikte de çocuğun daha da gelişmesini ve sağlık durumunu etkiler.

Doğru veya rasyonel beslenme, bir kişinin sağlığının güçlendirilmesini ve iyileştirilmesini, fiziksel ve ruhsal gücünü, hastalıkların önlenmesini ve tedavisini sağlayan beslenmedir. 

İlk olarak beslenme, gerekli miktarlarda protein, yağ, karbonhidrat, mineral, vitamin, su içerenler, İkinci olarakda, çeşitli , bitkisel ve hayvansal kökenli ürünlerden oluşmaktadır. Çocuğun yoğun büyümesi, kaynağı gıda olan sürekli akışı gerektirir. 

Fiziksel gelişim ve hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol, sadece süt, et, balık ve diğer ürünlerin kullanımına değil, aynı zamanda sebze, meyve ve meyvelerin zorunlu kullanımına dayanan çocukların rasyonel beslenmesi büyüyen bir organizma için genel fizyolojik ve hijyenik gereksinimler dikkate alınarak oluşturulmalı 

Düzgün yapılandırılmış beslenme, çocukların normal fiziksel ve nöropsikiyatrik gelişimi için büyük önem taşır, çalışma yeteneğini ve performansı, dayanıklılığı, olumsuz çevresel etkilere, bulaşıcı ve diğer hastalıklara karşı direnci arttırır.

Yiyecek eksikliği veya fazlalığı genellikle hastalıklarına, metabolik bozukluklara, aşırı kilo alımına, obezitenin gelişmesine veya tersine zayıflamaya vb. Neden olur.  

Ayrıca eğitim veren Konuşmacılar Aslı Elif Tanuğur Samancı ve Doç. Dr. Engin Celep, Balın ve propolisin öneminini vurguladılar. Arılar hakkında  uzun uzun bilgiler aktardılar

Verilen bilgi özeti; Böcekler arasında en yüksek gelişme ve organizasyon düzeyine ulaşan bal arıları, iklim koşullarına iyi uyum sağlamış, nektar toplamada ve bitkileri tozlaştırmada en yüksek verimi göstermektedir. 



Arıların insan yaşamındaki rolü, çok büyük   

Arılar sadece ürünleri için değil, neredeyse tüm çiçekli bitkileri tozlaştırdıkları için de bizim için çok önemli. Büyük beyinler ve büyük yetenekler, yüzyıllardır arılar ve ürünleri hakkında araştırmaları aktarıyorlar. Arılar sır taşıyorlar, Doğanın sırrı Arıcılık ürünleri bilim adamları tarafından araştırılması devam ediyor.

Doğal bal sadece değerli bir gıda ürünü değil, aynı zamanda tedavi edici, diyetsel ve önleyici özellikler. Ancak doğal arı balı elde etmek önemli malzeme maliyetleri ile ilişkilidir. Doğal bal için yüksek fiyatlar, onu çok cazip bir sahtecilik nesnesi haline getiriyor. Bu nedenle balın kalitesini belirlemek çok önemlidir.



Bee'o Propolis'in Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı ile yaptığımız kısa söyleşide

özetle;  Aslı Elif Tanuğur Samancı “Arıların atık ürünleri faydalı özelliklere sahiptir. Bal, arıların bitkilerden topladığı bir üründür. Bal, lezzetli ve sağlıklı bir arı ürünüdür.arı zehiri - tedavi edici bir ağrı kesiciye sahiptir. Propolis veya arı tutkalı, arılar tarafından farklı türdeki bitkilerden toplanan ve onlar tarafından işlenen yapışkan reçineli bir maddedir. Çiçek poleni ve arı ekmeği - bunlara dayalı işlenmiş ürünler, vücut üzerinde anti-inflamatuar ve yara iyileştirici etkiler sağlar; Balmumu, arıların atık ürünüdür. Merhem, sıva, mum, tıbbi ve kozmetik krem, allık, ruj, deodorant üretiminde yaygın olarak kullanılır; 


Arı sütü - metabolizmayı aktif olarak etkiler, verimliliği arttırır ve yorgunluğu azaltır, vücut ağırlığını arttırır, büyümeyi hızlandırır, iştahı iyileştirir bal neredeyse tamamen glikoz ve fruktoz karışımından oluşur ve ayrıca hücrelerin, dokuların ve organların hayati aktivitesi için gerekli bir dizi enzimi içerir. Balın bileşimi şunları içerir: kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, demir, klor, fosfor, kükürt, iyot ve hatta bazı bal çeşitleri radyum içerir. 


Propolisin özellikleri; Propolis vücudun genel durumunu iyileştirir, metabolizmayı normalleştirir Propolis antiseptik özelliklere sahiptir, Propolis de eşsiz bir arı ürünüdür. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.” Şeklinde bilgi paylaştı.


Verilen eğitim sonrası katılımcıların isimlerinden çekiliş yapıldı. Bee'o Propolis'in ürünlerinden hazırlanan hediyeler verildi. Ayrıca eğitime katılanlara eğitim sertifikası verildi. Her çocuğa Bee'o Propolis'in ürünleri propolis hediye edildi.

Tüm katılmcıların toplu aile fotoğraf çekimiyle eğitim toplantısı son buldu.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder